Upoznaj se

Priznajem, trebalo mi je neko vrijeme da dođem do ove spoznaje. Ne mogu se ni sjetiti kad je krenulo jer traje i nikad neće prestati. Ono za što kažu da je jedina konstanta u životu, a to je promjena. Neki je se groze, neki žude za njom, a neki su se na nju "navukli". Ja sam u ovoj prvoj kategoriji.

Došla sam do perioda u kojem čekam da se život vrati na ono staro i ono prije zadnje velike promjene u koju sam zakoračila nesvjesna veličine, grubosti, nježnosti i ranjivosti iste. Majčinstvo. Ne, ovo nije tekst u kojem ću pisati o majčinstvu, pa ako to i nije tvoja tema slobodno nastavi čitati.

Zanimljivo je da, iako sam na nekoj racionalnoj razini u potpunosti svjesna spomenute promjene, ona me i dan danas iznenađuje. A moguće je i da ja nju iznenađujem svojim upornim pokušajima vraćanja svog starog života, svojeg slobodnog vremena i svojih malih self care rituala. Nije ni čudno da mi ne ide jer je to stari put. Onaj koji me ne može odvesti čak ni do one "stare" ja. 

Možda je sada onaj trenutak kada se trebam upoznati s novom ja koja strpljivo čeka dok se ja još uvijek grčevito držim za prošlost. Umjesto prividnog osjećaja da držim sve konce u rukama dopuštam si otpuštati ih jednog po jednog. Otpuštam stare metode i stare obrasce, sva nerealna očekivanja koja sam stavila pred sebe, sva moranja i stvaram prostor za novo ja.

Promatram se sa znatiželjom, postavljam si pitanja, slušam što je to što meni treba, slušam kakve si riječi vrtim u glavi i je li to ono što želim za sebe. Dopuštam si da se ponovno upoznam, da se začudim, da se izgubim i pronađem i uzbuđena sam oko nove osobe koja postajem.

♡ i.





Primjedbe