Neka rutina radi za tebe

Poznato je da su ljudi skloni raditi neke stvari po navici. 
Nije laž da smo robovi rutine. Što nužno ne znači da je to loše. Ako imaš dobre navike koje ti služe, i rutina može biti dobra, čak i korisna.

Svi smo ponekad pokušali promjeniti neku svoju naviku. Drži nas euforija jedno vrijeme ali onda popusti, pa se u većini slučajeva vratimo na staro.

Po povratku s odmora suočavamo se s prilagodbom vraćanja u rutinu.
Shvatila sam da je to idealno vrijeme za mijenjanje navika. 


Ljetnji odmor nas zna itekako izbaciti iz poznate nam svakodnevnice.
Osim što posjećujemo nova mjesta, mijenjamo i dnevne navike. Nije svaki dan isti i imamo više vremena.


Treba iskoristiti to vrijeme kada ti se rutina ionako mijenja. Napraviti da rutina radi za tebe. 


Na godišnjem se obično probudimo, doručkujemo i idemo na plažu. Možemo se sunčati i bučkati u moru ali i možemo stjecati novu naviku. Recimo čitanje knjige, slušanje motivacijskih poruka ili gledanje korisnih i inspirativnih videa. Pitanje je kako održati tu naviku kad se vratiš na posao?

Kreni od malih koraka. To može biti obećanje sebi da ćeš svaki dan meditirati pet minuta. Ili čak i manje, pa postupno povećavati. Meditacija je jedna od malih promjena u svakodnevnom životu koja ti može donijeti veliku promjenu. 

Ako to nije tvoj đir možeš pisati dnevnik. Ne bilo kakav dnevnik, već dnevnik u kojem ćeš se osvrnuti na sve lijepe trenutke i događaje koji su ti se dogodili tog dana. Makar to bilo prekrasno nebo, zalazak sunca,  kava s frendicom, ili neki mali trenutak koji ti je izmamio osmjeh na lice. 
Malo po malo i shvatit ćeš da svaki dan imaš sve više stvari na kojima možeš biti zahvalna.

Tih pet minuta možeš posvetiti nečemu što te oduvijek zanimalo. Istraži i googlaj. Ispiši svoje želje na papir, crtaj ili afirmiraj. 

Možda je lako odustati od novih navika, ali ako se to dogodi onda probaj tu naviku zamijeniti s nečim što ti u tom trenutku više odgovara. Radije nego da skrolaš po Instagramu.

Odaberi jedan dio dana koji ti je draži i posveti ga sebi, i svojim novim navikama. 

Ja imam večernju rutinu jer uvijek idem kasno spavati. Večer je mirna pa se mogu na miru posvetiti sebi. Večernja tišina je super za meditiranje ali i razmišljanje, zapisivanje misli ili želja i vizualizacije.

Neka ti rutina bude da svaki dan odvojiš malo vremena za sebe i osvještavanje vlastitih misli i želja.

Budi svjesna na što trošiš vrijeme.

I neka rutina radi za tebe.

Love, 🐝